Valborgsmässoafton

Valborgsmässoafton är en viktig högtid som grundar sig på den förkristna traditionen. Traditionen härstammar till tron att det finns en koppling mellan levande och de döda och gränsen lär sig vara svagast under denna natt. Valborgmässoafton är också en symbol för våren och ljuset och att man bränner det gamla och ge rum för det nya.

Ibland får man höra att folk skojar och önskar God Jul vid Valborgsmässoafton, särskilt när det är kallt och snöar vid firandet. Då undrar man vem som har retat Valborg, är hon lite elak på oss? =) Men så brukar det alltid vara på Valborgs, man ska frysa lite grann men man måste ändå hoppas på våren. Vinteris försvinner, islossning kommer, havet öppnar och fjärdar öppnar, men de verkliga islossningar händer i människas hjärta. Så när man hurrar in våren så hurrar man in inte bara värme, solen och ljuset i naturen men hurrar man in också för islossning människor emellan. Tänk om hur världen kommer att se ut om man inte låter det där havet och fjärdarna i vårt  hjärta frysa till. När man tänder brasan så borde man tänka på hur det är härligt, skönt och underbart i naturen men också att man borde behålla värmen i hjärtat.

Länge leve våren! Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page