Episode 22 – Semla

Episode 22

Nivå B2

att vara sugen – att vara ivrigt

trekantig – som en triangel

en hetvägg – en semla

hetweck

”simila

”semlja

semi

en böckling – en rökt strömming

 

”Tag semlor så många tu wilt, skär ofwan på ett litet hål, gräf alt innanmätet uhr dem och koka uti söt grädde, sedan tag skorpan af, och stek wäl brunt på alla kanter uti smör och lägg uti en panna, der til fint hwetemiöl en  hand full eller twå, som brännes wäl brunt i smöret, der til en hand full blårussin, och en hand full corinter, detta kokas wäl tilhopa med socker och canel, at det blifver lagom sött. När soppan är kokad, så tag innanmätet som med söt grädde är blandat och fyll uti semlorna, och strö socker och canel öfwer, så är det färdigt.”

 

 

Sound engineering – www.vaumedia.ru

se mer på http://sweetswedish.com/2018/02/13/episode-22-semla/

Stort tack till Jerry Eriksson!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on VKShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page